1. Blanda äggulor, vitlök, ingefära, limeskal och limesaft i en liten skål. Häll i oljan under vispning. Aiolin ska bli krämig. Smaka av med salt och peppar.
2. Kärna ur och finhacka pepparfrukten, skiva salladslöken tunt.
3. Fördela rostbiffen på ett stort fat. Klicka på ingefärsaiolin eller servera den i en skål separat och garnera fatet med pepparfrukt, salladslök och rucola.
Rostbiff med lime- och ingefärsaioli
Här har vi köpt färdig rostbiff till lime- och ingefärsaiolin. Vill du steka din egen, se receptruta.
För 20 person(er)
Ingredienser
1 kg | rostbiff, stekt, tunt skivad |
Lime- och ingefärsaioli
4 | äggulor |
1 | vitlöksklyfta, pressad |
1 msk | ingefära, färsk, riven |
1 | lime, skal och saft |
4 dl | matolja |
1 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
Garnering
1 | röd spansk pepparfrukt |
4 | salladslökar |
1 knippe | rucola |