00000

Här har vi köpt färdig rostbiff till lime- och ingefärsaiolin. Vill du steka din egen, se receptruta.

För 20 person(er)

Ingredienser

1 kg rostbiff, stekt, tunt skivad

Lime- och ingefärsaioli

4 äggulor
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk ingefära, färsk, riven
1 lime, skal och saft
4 dl matolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Garnering

1 röd spansk pepparfrukt
4 salladslökar
1 knippe rucola

1. Blanda äggulor, vitlök, ingefära, limeskal och limesaft i en liten skål. Häll i oljan under vispning. Aiolin ska bli krämig. Smaka av med salt och peppar.
2. Kärna ur och finhacka pepparfrukten, skiva salladslöken tunt.
3. Fördela rostbiffen på ett stort fat. Klicka på ingefärsaiolin eller servera den i en skål separat och garnera fatet med pepparfrukt, salladslök och rucola.