1. Koka rödbetorna mjuka 20-30 min. Skala dem under rinnande kallt vatten och skär dem i stora bitar. Blanda samman vinäger, olivolja, örtblandning, salt och svartpeppar. Blanda med rödbetorna och låt marinera ca 1 timme.
2. Lägg upp rostbiffen på ett serveringsfat. Blanda rödbetorna med romansallad och machesallad. Lägg salladen på rostbiffen. Toppa med parmesanost och citronskal.
Rostbiff med en sallad på färska örtmarinerade rödbetor och parmesanost
Rostbiffen köper vi färdigskivad i affären. Rödbetorna kan kokas och marineras dagen före servering.
För 20 person(er)
Ingredienser
1 kg | rostbiff, skivad |
Örtmarinerade rödbetor:
5 påsar | delikatessrödbetor, (à 350 g) |
0,75 dl | balsamvinäger, med mangosmak |
1,5 dl | olivolja |
2 dl | örtblandning, (se sid 25)(finns i vår databas) |
1 msk | salt |
1 tsk | svartpeppar, nymald |
Tillbehör:
1 | romansallad, kruka |
1 påse | mâchesallad, (80 g) |
50 g | parmesanost, hyvlad |
citronskal, strimlat |