Rostbiff med en sallad på färska örtmarinerade rödbetor och parmesanost

00000

Rostbiffen köper vi färdigskivad i affären. Rödbetorna kan kokas och marineras dagen före servering.

För 20 person(er)

Ingredienser

1 kg rostbiff, skivad

Örtmarinerade rödbetor:

5 påsar delikatessrödbetor, (à 350 g)
0,75 dl balsamvinäger, med mangosmak
1,5 dl olivolja
2 dl örtblandning, (se sid 25)(finns i vår databas)
1 msk salt
1 tsk svartpeppar, nymald

Tillbehör:

1 romansallad, kruka
1 påse mâchesallad, (80 g)
50 g parmesanost, hyvlad
citronskal, strimlat

1. Koka rödbetorna mjuka 20-30 min. Skala dem under rinnande kallt vatten och skär dem i stora bitar. Blanda samman vinäger, olivolja, örtblandning, salt och svartpeppar. Blanda med rödbetorna och låt marinera ca 1 timme.
2. Lägg upp rostbiffen på ett serveringsfat. Blanda rödbetorna med romansallad och machesallad. Lägg salladen på rostbiffen. Toppa med parmesanost och citronskal.

Fler recept med: Bröllop, Buffémat, Dop, Nötkött, Student