Rostbiff med brödsallad

Sesammarinerad rostbiff med brödsallad. En supersnabb lunch- eller middagssallad, klar på en kvart. Packa rostbiff, bröd och sallad var för sig om du vill ta med den i picknickkorgen, annars blir den blöt och kladdig.
Allt om Mat

Sesammarinerad rostbiff

  • 400 g rostbiff i skivor - stekt, tunna
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 msk lime - pressad
  • 1 msk fisksås
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Sallad

  • 200 g surdegsbröd - vitt
  • 4 tomater
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk lime - pressad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 påse sallad - (175 g) blandad

Gör så här

  1. Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Blanda lime, fisksås och peppar. Skär rostbiffen i strimlor och lägg i en skål. Ringla över dressingen och strö på sesamfrön.

  2. Sallad: Skär brödet i stora tärningar. Rosta det i torr, het stekpanna tills de är knapriga och fått fin färg. Låt svalna. Skär tomaterna i stora bitar. Blanda olja, lime och salt i en skål. Vänd i bröd, tomater och sallad. Blanda ner rostbiffen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!