Rostbiff med apelsin- och citrondressing

Skär rostbiffen i så tunna skivor som möjligt, gärna med skärmaskin.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 bitar rostbiff - (à 1 kg)
  • 3 msk smör
  • 4 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar - nymald

Apelsin- och citrondressing

  • 3 - 4 vitlöksklyftor - finhackade
  • 2 citroner - rivet skal (+ 1 dl pressad saft)
  • 2 apelsiner - små, rivet skal (+ 0,5 dl pressad saft)
  • 4 msk dijonsenap
  • 2 msk honung
  • 3,5 dl olivolja
  • 0,75 tsk salt
  • 2 msk rosmarin - hackad

Garnering

  • mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Salta och peppra köttet. Bryn det i en het stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form. Sätt i en stektermometer. Stek köttet till 58° innertemperatur, 1 1/2 timme.

  2. Ta ut köttet och låt svalna.

  3. Blanda alla ingredienser till dressingen. Ringla hälften av citron- och apelsindressingen över köttet vid servering. Servera resten vid sidan av.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!