00000

Skär rostbiffen i så tunna skivor som möjligt, gärna med skärmaskin.

För 20 pers på buffé

Ingredienser

3 bitar rostbiff (à 1 kg)
3 msk smör
4 tsk salt
1 tsk nymald svartpeppar

Apelsin- och citrondressing:

3-4 vitlöksklyftor finhackade
2 citroner rivet skal (+ 1 dl pressad saft)
2 apelsiner små, rivet skal (+ 0,5 dl pressad saft)
4 msk dijonsenap
2 msk honung
3,5 dl olivolja
0,75 tsk salt
2 msk hackad rosmarin

Garnering:

mynta

Rostbiff med apelsin- och citrondressing

1. Sätt ugnen på 125°. Salta och peppra köttet. Bryn det i en het stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form. Sätt i en stektermometer. Stek köttet till 58° innertemperatur, 1 1/2 timme.
2. Ta ut köttet och låt svalna.
3. Blanda alla ingredienser till dressingen. Ringla hälften av citron- och apelsindressingen över köttet vid servering. Servera resten vid sidan av.

Fler recept med: Buffémat, Fest, Nötkött, Övrigt