Rostbiff med apelsin- och citrondressing
Skär rostbiffen i så tunna skivor som möjligt, gärna med skärmaskin.
Ingredienser
- 3 bitar rostbiff - (à 1 kg)
- 3 msk smör
- 4 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar - nymald
Apelsin- och citrondressing
- 3 - 4 vitlöksklyftor - finhackade
- 2 citroner - rivet skal (+ 1 dl pressad saft)
- 2 apelsiner - små, rivet skal (+ 0,5 dl pressad saft)
- 4 msk dijonsenap
- 2 msk honung
- 3,5 dl olivolja
- 0,75 tsk salt
- 2 msk rosmarin - hackad
Garnering
- mynta
Gör så här
-
Sätt ugnen på 125°. Salta och peppra köttet. Bryn det i en het stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form. Sätt i en stektermometer. Stek köttet till 58° innertemperatur, 1 1/2 timme.
-
Ta ut köttet och låt svalna.
-
Blanda alla ingredienser till dressingen. Ringla hälften av citron- och apelsindressingen över köttet vid servering. Servera resten vid sidan av.