00000

Recept på marinerad rostbiff – en perfekt rätt på buffébordet. Rostbiffen kan stekas 1-2 dagar före servering och grönsakerna blir bara godare om de får ligga i marinaden över natten.

För 25 person(er)

Ingredienser

2 kg rostbiff
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Grönsaker

4 paprikor, gula och röda
1 tsk olivolja
0,5 kg färska champinjoner
780 g inlagda kronärtskockshjärtan
200 g soltorkade tomater i olja

Marinad

2 rostade paprikor
2 vitlöksklyftor
2 msk honung
2 msk sweet chili
0,5 dl balsamvinäger
1 dl olivolja
1 tsk salt

Servering

150 g parmesanost, hyvlad
50 g pinjenötter eller solrosfrön, rostade
50 g färsk timjan
80 g rucola

Marinerad rostbiff, gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125°. Salta och peppra köttet. Stek det i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen är 60-62°. Låt kallna innan det skivas.
  2. Grönsaker: Sätt ugnen på 250°. Dela paprikorna och kärna ur dem.
    Rosta dem i ugnen ca 15 min i olivolja. Låt dem svalna i en plastpåse och skala dem med en skalkniv. Hälften av paprikorna används i marinaden.
  3. Marinad: Mixa alla ingredienserna.
  4. Skär champinjonerna i kvartar, dela kronärtskockshjärtan.
    Skär paprikan i bitar. Häll marinaden över grönsakerna och blanda ner soltorkade tomater med oljan som de ligger i.
  5. Skiva köttet i tunna skivor och lägg upp på serveringsfat.
    Lägg på marinerade grönsaker, parmesanost och pinjenötter.
    Strö över färsk timjan och rucola.