1. Sätt ugnen på 175°. Skala och skär potatisen i fjärdedelar. Lägg potatisen i en långpanna med olivolja och salt. Lägg köttet vid sidan om. Salta och peppra.
2. Stek potatisen tills den är gyllenbrun och köttets innertemperatur är 52°, ca 25 min. Ta ut köttet och låt det vila under aluminiumfolie ca 10 min.
3. Gurk- och kumminslaw: Rosta kummin i en torr stekpanna. Skiva gurkan och blanda med philadelphiaost och yoghurt. Tillsätt kummin och smaka av med vitlök, salt och peppar.
4. Hacka rosmarin fint och blanda med 1 msk olivolja. Ta potatisen ur ugnen och blanda den med rosmarinolja, oliver och rucola.
5. Skär köttet i skivor. Servera med rosmarinpotatis och gurkoch kumminslaw.
Rostas med gurk- och kumminslaw och rostad rosmarinpotatis
Rostas är en mörare del, styckad av rostbiffen. Ät den salladsblandade potatisen genast, eftersom salladen slaknar snabbt.
För 4 person(er)
Ingredienser
600 g | rostas, i bit |
1 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
Rosmarinpotatis
10 | mandelpotatisar |
1 msk | olivolja, 1+ |
0,5 tsk | salt |
2 | rosmarin, kvistar färsk |
12 | svarta oliver, med kärna |
50 g | rucolasallad, ask |
Gurk- och kumminslaw
1 msk | kummin |
1 | gurka |
2 msk | philadelphiaost |
1 msk | matyoghurt |
1 | vitlöksklyfta, pressad |
0,5 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |