Rostade sommargrönsaker

Recept på rostade sommargrönsaker. Säsongens bästa råvaror, så gott i all sin enkelhet.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

2 fänkålsstånd
1 kilo vitkål
8 knipprödlökar små
4 zucchini -6, små, (ca 700 g)
1 dl olivolja
2 tsk flingsalt

20 minuter + 30 minuter i ugnen

 Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°, varmluft. Ansa och skär fänkål och vitkål i grova klyftor. Skala och skär löken i klyftor. Ansa och skär zucchinin i tjocka skivor.  Blanda grönsakerna med olja, sprid ut på två plåtar med bakplåtspapper. Strö över salt.
  2. Rosta grönsakerna mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 30 min. Låt svalna. Lägg upp på fat.

 

Fler recept med: Buffémat, Grönsaker, Övrigt