Rostade sommargrönsaker

Recept på rostade sommargrönsaker. Säsongens bästa råvaror, så gott i all sin enkelhet.
Petra Lindstrand
Recept på rostade sommargrönsaker.
Recept på rostade sommargrönsaker. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 fänkålsstånd
  • 1 kg vitkål
  • 8 knipplökar - röd små
  • 4 zucchini - -6, små, (ca 700 g)
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°, varmluft. Ansa och skär fänkål och vitkål i grova klyftor. Skala och skär löken i klyftor. Ansa och skär zucchinin i tjocka skivor.  Blanda grönsakerna med olja, sprid ut på två plåtar med bakplåtspapper. Strö över salt.

  2. Rosta grönsakerna mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 30 min. Låt svalna. Lägg upp på fat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!