30 minuter + 30 minuter i ugn
Rostade rotfrukter med durra och tahini – gör så här:
- Pickles: Blanda ättika, socker och vatten och rör så att sockret löses upp. Skala och skiva löken tunt. Lägg löken i ättikslagen och marinera ca 30 min, gärna längre.
- Sätt ugnen på 225°. Skala och skär morötterna i större bitar, behåll gärna en bit av toppen. Skala och skär betorna i klyftor.
- Lägg rotfrukterna på en plåt och blanda med lönnsirap och olja. Krydda med flingsalt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna.
- Tillaga durran enligt anvisning på förpackningen. Låt en buljongtärning koka med i vattnet. Låt svalna något.
- Tahinidressing: Vispa samman tahini, yoghurt, vatten, citronsaft och salt.
- Blanda durran med rotfrukterna. Strö över lite lökpickles, några skivor gulbeta och rostade pumpakärnor.
- Servera med extra pickles och tahinidressing.