Rostade primörer med kaprisås

Såsen påminner om den klassiska tonnatosåsen.

30 min + 30 min i ugnen

Rostade primörer med kaprisås – gör så här:

  1. Sås: Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mixa bönor, 3 msk kapris och citronsaft. Tillsätt äggulorna och blanda om. Mixa i oljan droppvis. Salta och peppra. Häll såsen i en skål. Strö över 2 msk kapris.
  2. Primörer: Sätt ugnen på 250 grader. Bryt blomkålen i buketter. Skrapa morötter, rödbetor och potatis och skär i bitar. Bryt av den nedre delen på sparrisen och skär dem i bitar. Ansa och skär salladslöken i bitar. Blanda blomkål, morötter, rödbetor och potatis med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Rosta mitt i ugnen ca 15 min. Rör om någon gång under tiden. Tillsätt sparris och salladslök. Tillaga ytterligare 15 min.
  4. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Skala och halvera äggen. Lägg primörer och rucola på ett stort fat. Strö över nötter och toppa med ägghalvor. Servera med sås och citronklyftor.

Recept från