44444

Det är både vackert och gott att blanda persikor av olika sorter och färger, t ex gula och röda. Den här desserten kan också tillagas på grillen i aluminiumform med lock eller i foliepaket (blanda då samman alla ingredienser från början).

För 6 personer

Ingredienser

1 kg persikor, (8-10 stycken)
1 apelsin
1 msk smör
1 dl råsocker
2 dl björnbär, frysta
4 msk valnötskärnor, grovhackade (50 g)
3 msk flytande honung

Tillbehör:

grädde lättvispad

Rostade persikor – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225º. Dela och kärna ur persikorna. Skölj apelsinen väl och skala den med potatisskalare. Dela den och pressa ut saften. Lägg persikohalvor och apelsinskal i en smord ugnssäker form. Ringla över apelsinsaften. Strö över socker. Fördela bären över persikorna.
  2. Rosta mitt i ugnen ca 15 min, tiden beror på hur mogen frukten är. Strö över nötterna och ringla på honungen. Rosta ytterligare ca 5 min. Servera med lättvispad grädde.
Fler recept med: Efterrätt och dessert