3.33.33.33.33.3

Rostade morötter med rödlöks- och timjansmör passar utmärkt till lammet men också som bufférätt.

För 8 personer:

Ingredienser

1,5 kilo morötter, gärna i olika färger
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt

Rödlök- och timjanssmör:

100 g smör, rumsvarmt
1 rödlök, liten
0,5 kruka timjan
1 tsk flingsalt

20 minuter + 2 timmar i frys + 20 minuter i ugn

Rostade morötter med rödlöks- och timjansmör – gör så här:

  1. Smör: Skala och finhacka löken. Hacka timjanen. Blanda smöret med lök, timjan och salt. Forma smöret till en rulle i smörgåspapper eller plastfolie och frys ca 2 timmar.
  2. Sätt ugnen på 225°. Skala morötterna och halvera dem på längden. Lägg dem på en plåt och blanda med olja.
  3. Rosta morötterna mitt i ugnen 20–25 min tills de fått lite färg. Krydda med salt och servera med klickar av rödlökssmöret.
Fler recept med: Buffémat, Grönsaker