00000

Recept på rostade morötter med lins- och apelsin­dressing. Den rostade smaken på morötterna är god ihop med apelsinen.

För 8 pers på buffé

Ingredienser

500 g morötter gärna små
4 rödlökar små
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Dressing

1 förp kokta linser gärna ekologiska (380 g)
1 dl apelsin pressad
1 tsk dijonsenap
1/2 msk vitvinsvinäger
2 msk turkisk yoghurt
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Garnering

olivolja
apelsinklyftor

20 min + 25 min i ugn

Rostade morötter med lins- och apelsin­dressing — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala morötterna och skär dem i stavar om de är stora. Skala och halvera löken. Blanda morötter och lökhalvor med olja på plåt. Krydda med salt och peppar.
  2. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills morötterna fått fin färg och löken blivit mjuk.
  3. Dressing: Skölj linserna i vatten. Blanda linserna med apelsinsaft, senap, vinäger, yoghurt, olja, salt och peppar. Lägg de rostade rotfrukterna på ett fat och strö över linsdressingen. Ringla över olja och garnera med apelsinklyftor.
Fler recept med: Buffémat, Övrigt, Påsk, Vegetariskt