3.83.83.83.83.8

Fräsch och gott. Den rostade smaken på morötterna är god ihop med apelsinen.

För 8 personer på buffé:

Ingredienser

500 g morötter, gärna små
4 rödlökar, små
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Dressing:

1 förpackning linser, kokta , gärna ekologiska (380 g)
1 dl apelsin, pressad
1 tsk dijonsenap
0,5 msk vitvinsvinäger
2 msk yoghurt, turkisk
2 msk olivolja
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

olivolja
apelsinklyftor

20 minuter + 25 minuter i ugn

Rostade morötter med lins- och apelsin­dressing – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala morötterna och skär dem i stavar om de är stora. Skala och halvera löken. Blanda morötter och lökhalvor med olja på plåt. Krydda med salt och peppar.
  2. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills morötterna fått fin färg och löken blivit mjuk.
  3. Dressing: Skölj linserna i vatten. Blanda linserna med apelsinsaft, senap, vinäger, yoghurt, olja, salt och peppar. Lägg de rostade rotfrukterna på ett fat och strö över linsdressingen. Ringla över olja och garnera med apelsinklyftor.
Fler recept med: Buffémat, Påsk