Fläskkotletter med sallad på rostade morötter, grape och ädelost

Smakrik sallad med fläskkotlett och morötter i huvudrollen. Kombinationen morötter, ädelost och grapefrukt passar perfekt till fläskkött.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 g morötter - skalade och skurna i bitar
  • 0,5 dl grapefrukt - pressad
  • 4 fläskkotletter - med ben, (à ca 125 g)
  • 150 g spenat - färsk
  • 1,5 blodgrape - skurna i hinnfria klyftor
  • 75 g ädelost
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda morötterna med grapefruktsaft, 1 msk olja, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Ugnsstek morötterna mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Pensla kotletterna med 1 msk olja och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.  Grilla eller stek dem ca 4 min på varje sida.

  3. Blanda spenat, grapefrukt och 1 msk olja. Vänd ner ädelost och morötter. Servera till kotletterna

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!