00000

Smakrik sallad med fläskkotlett och morötter i huvudrollen. Kombinationen morötter, ädelost och grapefrukt passar perfekt till fläskkött.

För 4 personer

Ingredienser

500 g morötter, skalade och skurna i bitar
0,5 dl grapefrukt, pressad
4 fläskkottletter, med ben, (à ca 125 g)
150 g spenat, färsk
1,5 blodgrapefrukt, skurna i hinnfria klyftor
75 g ädelost
olivolja, salt, svartpeppar, nymald

10 minuter + 20 minuter i ugn

Fläskkotlett med sallad på rostade morötter, grape och ädelost – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda morötterna med grapefruktsaft, 1 msk olja, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Ugnsstek morötterna mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Pensla kotletterna med 1 msk olja och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.  Grilla eller stek dem ca 4 min på varje sida.
  3. Blanda spenat, grapefrukt och 1 msk olja. Vänd ner ädelost och morötter. Servera till kotletterna