3.33.33.33.33.3

Recept på sesamrostade morötter med burrata och dragondressing – en god och grön rätt på buffébordet. Skala morötterna om de inte är späda.

För 10 personer på buffé

Ingredienser

3 knippor morötter, gärna i olika färger
2 msk olivolja
1,5 msk honung
2 msk sesamfrön, blanda gärna svarta och vita
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar, nymald
3 burrataostar, (à 125 g)

Dragondressing:

1 kruka dragon
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk kapris
0,75 dl majonnäs
1 tsk honung
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

körvel

20 minuter + 25 minuter i ugn

Sesamrostade morötter med burrata och dragondressing – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj och borsta morötterna. Skär dem på längden om de är stora, annars behåll dem hela. Lägg morötterna i en ugnssäker form tillsammans med olja, honung, sesamfrön, flingsalt och peppar. Blanda om och tillaga mitt i ugnen ca 25 min tills morötterna fått fin färg.
  2. Dressing: Mixa ihop dragon, skalad vitlök, olja, vinäger och kapris. Blanda ner majonnäsen och smaka av med honung. Krydda med salt och peppar.
  3. Bryt burrata-ostarna i bitar och lägg dem på morötterna. Garnera med körvel och servera med dragondressingen.
Fler recept med: Buffémat, Student