Rostade kikärter med granatäpple och koriander

Recept på rostade kikärter med granatäpple och koriander. Rosta kikärterna gyllene och knapriga i ugnen. Granatäppelkärnor och lime ger god syra till.
Recept på rostade kikärter med granatäpple och koriander.
Recept på rostade kikärter med granatäpple och koriander. Foto: Simon Bajada

Ingredienser

  • 1 burk kikärter - (400 g)
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk gurkmeja - + 0,5 tsk
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 granatäpple
  • 0,5 lime
  • 2 dl yoghurt - turkisk
  • 0,5 kruka koriander

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Spola av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda dem med olja, 1/2 tsk gurkmeja och salt. Rosta kikärterna mitt i ugnen ca 40 min, tills de är torra och knapriga. Låt kallna.

  2. Halvera och peta ut kärnorna ur granatäpplet. Skär limen i klyftor.

  3. Fördela yoghurten på tallrikar. Lägg på kikärter, granatäppelkärnor och limeklyftor. Toppa med koriander och strö över 1/2 tsk gurkmeja.

Recept av: Simon Bajada

Så skalar du granatäpple snabbt och enkelt

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!