Rostade kastanjer med citronsmör - perfekt tilltugg

Rostade kastanjer är trevligt och sällskapligt drinktilltugg medan man väntar på middag. Låt alla själva skala de nyrostade kastanjerna som sedan äts med smör.
Johanna Westman
Rostade kastanjer med citronsmör - gott som tilltugg
Rostade kastanjer med citronsmör - gott som tilltugg Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 g kastanjer
  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 1 citron - rivet skal och pressad saft
  • 0,5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär ett kryss i toppen på varje kastanj och lägg dem på plåt med krysset upp.

  2. Rosta kastanjerna mitt i ugnen ca 20 min. Kastanjerna är klara när skalet börjar spricka. Låt svalna något.

  3. Rör ner citronskal och -saft och salt i det rumsvarma smöret och servera till kastanjerna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!