Rostade grönsaker med chutney

Det finns olika goda chutneys att välja mellan. I det här receptet är det en mango chutney från Sharwood’s som får sätta piff på grönsakerna. Rätten passar som tillbehör till några skivor julskinka, som kan serveras antingen som de är eller snabbt bräckta. Lite extra mango chutney är gott till.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 350 g potatis
  • 200 g palsternacka
  • 2 rödlökar
  • 2 paprikor - gul + röd
  • 2 tomater
  • 1 papaya
  • 1 spansk peppar (chili) - färsk
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl mango chutney

Tillbehör

  • julskinka
  • mango chutney

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Borsta potatis och skär i klyftor, skala palsternacka och skär i fingertjocka stänger, skala och skär rödlök i klyftor, ansa och skär paprika i ca 3 cm stora bitar, dela tomaterna eller skär dem klyftor. Dela papayan, kärna ur dem och skär bort skalet. Skär fruktköttet i bitar, strimla pepparfrukten om du har en sådan med.

  2. Blanda allt i en ugnssäker form med olja. Strö på salt, ringla över chutney, blanda om och stek i ugnen ca 30 min. Blanda eventuellt om någon gång under stekningen. Servera grönsakerna varma till skinka.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!