Rostade grönsaker

Grönsaker blir ännu godare som rostade. Rödlöken tillagar man för sig och blandar med övrigt först inför serveringen eftersom den annars färgar av sig.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 6 sötpotatisar
  • 20 paprikor - i olika färger
  • 15 rödlökar
  • 1,5 dl olja
  • 1 msk salt
  • 1 tsk svartpeppar - grovmalen
  • 3 rucola - påsar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala sötpotatisen och dela den i stora bitar. Klyv och kärna ur paprikorna och skär dem i bitar.

  2. Blanda dem med 1 dl av oljan och ugnsrosta på tre plåtar, var och en ca 30 min. (I varmluftsugn kan man köra ett par plåtar åt gången.)

  3. Skala och skär rödlökarna i klyftor, som helst håller ihop i botten. Blanda med resten av oljan och rosta löken mjuk för sig ca 30 min.

  4. Salta och blanda grönsakerna med rucola inför uppläggning och servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!