Rostad vitlökskyckling med aprikoser

Helstekt kyckling är en praktisk rätt som sköter sig själv. Här med lite annorlunda, fruktig fyllning.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kyckling - (ca 1,2 kilo)
  • 1 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 15 aprikoser - torkade

Kryddsmör

  • 3 msk smör - rumsvarmt
  • 1 dl persilja - finhackad
  • 2 vitlöksklyftor - pressade

Rotfrukter

  • 1 kg rotfrukter - blandade
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk olivolja
  • 5 vitlöksklyftor
  • 10 kvistar timjan - små, gärna back- eller citrontimjan

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till kryddsmöret.

  2. Sätt ugnen på 175º. Gnid in kycklingen med salt och pressad vitlök. Lägg den i en smord ugnssäker form. Fyll kycklingen med aprikoser och kryddsmör. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 15 min.

  3. Skala och skär rotfrukterna i bitar. Blanda dem med salt, peppar, olja, oskalade vitlöksklyftor och timjankvistar. Lägg rotfrukterna runt kycklingen och tillaga ytterligare ca 1 1/2 timme tills kycklingen är genomstekt. Blanda runt rotfrukterna 2-3 gånger under tiden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!