00000

Kycklingen och rotfrukterna lagas på samma plåt. Fetaost och rucola strös över vid servering.

För 4 person(er)

Ingredienser

900 g kycklingben
600 g potatis
300 g palsternackor
300 g morötter
2 rödlökar
1,5 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
0,5 msk torkade örtkryddor el 2 msk färska t ex timjan el rosmarin
1 msk rapsolja
50 g rucolasallad
150 g fetaost

Sås:

2 dl turkisk yoghurt
1 msk dijonsenap
1 vitlöksklyfta pressad
1 tsk flytande honung
1 krm salt

Recept: Rostad vinterfrukt med kyckling

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Lägg kycklingben på en plåt.
  3. Skala potatis, palsternackor, morötter och lök. Skär dem i bitar. Lägg rotfrukterna på plåten med kyckling. Strö över salt, peppar och örtkryddor och ringla över oljan. Tillaga mitt i ugnen 45–50 min.
  4. Blanda ingredienserna till såsen.
  5. Strö rucola och smulad fetaost över grönsaker och kyckling.Servera med såsen.