Rostad svamp och squash med spagetti och persilja

Den kryddiga smörgåskrassen ger vardagsmaten ett lyft.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g svamp - blandad t ex skogschampinjoner, shiitake och ostronskivling
  • 400 g squash
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 2 salladslökar
  • 400 g spaghetti
  • 1 dl persilja - hackad

Garnering

  • smörgåskrasse - 0,5 ask, klippt

Tillbehör

  • tomatsallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär svamp och squash i bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, blanda med salt och olja.

  2. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Rör om några gånger under tiden. Ansa och strimla salladslöken. Blanda den med svamp och squash.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  4. Blanda pastan med svamp, squash och persilja och lägg upp på tallrikar. Garnera med krasse och servera med tomatsallad.

Ca 460 kcal 

5,5 g fett 

17 g protein 

80 g kolydrater 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!