Rostad sparris- och morotsallad med puylinser och vinägrett

Recept på rostad sparris- och morotsallad med puylinser och vinägrett. Både grillad sparris och späda rotfrukter är fina primörer så här års. Vinägrett och rostade hassel­nötter piggar upp.
Recept på rostad sparris- och morotsallad med puylinser och vinägrett.
Recept på rostad sparris- och morotsallad med puylinser och vinägrett. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1,5 dl puylinser - eller svarta linser
  • vatten
  • 0,5 grönsaksbuljongstärning
  • 0,5 dl hasselnötter
  • 250 g morötter - späda
  • 2 msk olivolja
  • 250 g sparris - grön
  • 0,5 tsk flingsalt

Vinägrett

  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 msk honung
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk solrosolja - kallpressad

Gör så här

  1. Koka upp vattnet och lös upp buljongtärningen. Lägg i linserna och koka ca 15 min

  2. Rosta hasselnötterna i torr stekpanna och gnugga bort skalet.  Hacka dem grovt. Skär av blasten, skrubba och förväll morötterna i  lättsaltat vatten ca 1 minut. Låt rinna av väl.

  3. Stek morötterna i olja, salta och peppra. Ansa sparrisen och stek den runt om i olja. Krydda med salt och peppar. Varva linser, morötter och sparris på ett fat.

  4. Vispa ihop alla ingredienser till dressingen. Häll den över salladen och strö på hasselnötterna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!