00000

Rostad sockerkaka med kokosglass och krossade bär är en god sensommardessert. Sockerkakan får lätt grillad smak när den steks i muurika. Använd de sensommarbär som finns att få tag på.

För 4-6 personer:

Ingredienser

4-6 bitar sockerkaka
150 g bär, blandade, t ex hallon, blåbär
1 msk florsocker
1 krm vaniljpulver
1 lime, gärna ekologisk

Tillbehör:

kokosglass, eller vaniljglass

15 minuter

Rostad sockerkaka med kokosglass och krossade bär – gör så här:

  1. Rosta sockerkakan på muurikka eller i torr panna så att den får lite färg.
  2. Krossa bären lätt med en gaffel tillsammans med florsocker och vaniljpulver.
  3. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet.
  4. Servera sockerkakan med krossade bär och glass. Toppa med rivet limeskal.

 

Fler recept med: Frukt och bär