1. Sätt ugnen på 225°. Skrapa och dela potatis och morötter i halvor. Ansa och dela löken. Lägg rotfrukter och lök på en plåt med bakplåtspapper. Stek mitt i ugnen ca 20 min.
2. Droppa över olja och krydda med salt och timjan. Lägg skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Stek dem mitt i ugnen ca 6 min.
3.Dela, kärna ur och skala avokadon. Mosa den med en gaffel. Blanda med kesella, vitlök, salt och sambal oelek
Rostad skinka och rotsaker
Skinka som man rostar blir läckert knaprig och krispig. Gott med en len avokadoröra till.
För 4 person(er)
Ingredienser
0,5 kg | färskpotatis |
8 | morötter, späda |
6 | gul lök |
1 msk | rapsolja |
1 tsk | salt |
1 tsk | timjan |
12 | lufttorkad skinka, skivor |
Avokadoröra
1 | avokado |
1 dl | kesella |
1 | vitlöksklyfta, pressad |
2 krm | salt |
2 krm | sambal oelek |
Tillbehör
1 | citron, klyftor |