25 minuter + 8 minuter i ugn + 5 timmar i ättikslagen
Rostad röding med marinerade grönsaker – gör så här:
- Lag: Koka upp vatten, socker, ättika och kryddor. Låt lagen kallna. Sila bort kryddorna.
- Sätt ugnen på 250°. Krydda fisken på köttsidan med kryddpeppar och salt. Lägg den med skinnsidan upp på en oljad plåt. Tillaga i övre delen av ugnen ca 8 min.
- Lägg rödingen i lagen och låt stå i kylen ca 5 timmar.
- Vinägrett: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda citronskal, vinäger och olja. Krydda med salt och peppar.
- Grönsaker: Ansa och hyvla fänkålen på mandolin. Skala och tunnhyvla gulbetan. Skala och skär moroten i tunna skivor. Ansa rädisorna och skär dem i klyftor. Ansa och finstrimla salladslöken.
- Krutonger: Skär kavringen i små tärningar. Rosta dem i olja i en stekpanna tills de fått fin färg och är knapriga. Låt kallna.
- Blanda grönsakerna med det mesta av vinägretten. Vänd i salladen.
- Ta upp fisken ur lagen och rippla över resterande vinägrett. Strö över grovkrossade dill- och fänkålsfrön.
- Lägg upp fisken på tallrikar. Lägg grönsakerna runt om och garnera med dillkvistar, kavringskrutonger och gräddfil i små klickar.