Rostad pumpasoppa med kokosgrädde, pumpakärnor och granatäpple

Recept på rostad pumpasoppa med kokosgrädde, pumpakärnor och granatäpple. Med kokosgrädde istället för vanlig grädde blir soppan vegansk och får en tydlig smak av kokos. 

 

25 minuter + 20 minuter i ugn

Recept: Rostad pumpasoppa med kokosgrädde, pumpakärnor och granatäpple

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och skär pumpan i tärningar, 2 x 2 cm. Skala och skär löken i klyftor. Lägg pumpa, lök och de oskalade vitlöksklyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Ta bort skalet från vitlöken. Lägg pumpa, lök och vitlök i en kastrull. Tillsätt kanel, paprikapulver och ingefära, fräs i 1 msk olja ca 1 minut. Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt sjuda under lock ca 10 min.
  4. Ta kastrullen från plattan och tillsätt kokosgrädden. Mixa soppan slät med mixerstav. Smaka av med limesaft. Krydda med salt och peppar.
  5. Topping: Rosta pumpakärnorna i torr, het stekpanna. Kärna ur granatäpplet.
  6. Ringla kokosgrädde över soppan, toppa med pumpakärnor, granatäppelkärnor och krasse.

Recept av Therese Elgquist

Recept från