00000

Chili, vitlök och rosmarin ger smak till den milda rostade pumpan.

För 8 personer på buffé

Ingredienser

1-2 kg pumpa, gärna
2 l hönsbuljong, (tärning + vatten)
1 tsk salt
1 röd chili, t ex spansk
1 vitlök, hel
3 rosmarinkvistar
1 msk flingsalt
3 msk olivolja

Rostad pumpa

1. Sätt ugnen på 175°. Dela och kärna ur pumpan. Lägg den i en kastrull och häll över hönsbuljongen. Koka 5 min under lock. Lyft upp och skär pumpan i tunna klyftor.
2. Lägg pumpan på en plåt med bakplåtspapper. Strö över salt och tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
3. Höj temperaturen till 275°. Kärna ur och finhacka chilin.  Skala och halvera vitlöksklyftorna. Strö chili, vitlök, rosmarin och flingsalt  över pumpan. Ringla över oljan och rosta mitt i ugnen ca 15 min.