Rostad pumpa

Chili, vitlök och rosmarin ger smak till den milda rostade pumpan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 - 2 kg pumpa - gärna
  • 2 l hönsbuljong - (tärning + vatten)
  • 1 tsk salt
  • 1 röd chili - t ex spansk
  • 1 vitlök - hel
  • 3 rosmarinkvistar
  • 1 msk flingsalt
  • 3 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Dela och kärna ur pumpan. Lägg den i en kastrull och häll över hönsbuljongen. Koka 5 min under lock. Lyft upp och skär pumpan i tunna klyftor.

  2. Lägg pumpan på en plåt med bakplåtspapper. Strö över salt och tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Höj temperaturen till 275°. Kärna ur och finhacka chilin.  Skala och halvera vitlöksklyftorna. Strö chili, vitlök, rosmarin och flingsalt  över pumpan. Ringla över oljan och rosta mitt i ugnen ca 15 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!