3.93.93.93.93.9

Rostad potatissallad med chiliolja, majs, salladslök och koriander kan förberedas och serveras ljummen, men vänta med att ringla över dressingen. Det finns färdig vegansk majonnäs att köpa, men använd gärna grundreceptet på chipotlemajonnäs och uteslut chipotlepastan.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

1 kilo potatis
1 sötpotatis, stor (600 g)
2 majskolvar, förkokta

Chiliolja:

0,5 dl olivolja
1 msk flingsalt
2 krm svartpeppar, nymald
1 krm chiliflakes

Dressing:

1 burk paprika, grillad (530 g)
1 dl majonnäs, vegansk
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 krm chiliflakes

Topping:

4 salladslökar
1 kruka koriander

30 minuter + 20 minuter i ugn

Rostad potatissallad med chiliolja, majs, salladslök och koriander – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj potatisen och skär den i bitar. Skala sötpotatisen och skär den i bitar. Skär av majskornen från kolvarna. Blanda potatis, sötpotatis och majs på en plåt.
  2. Rör ihop olja, flingsalt, peppar och chiliflakes och blanda den med potatis och majs.  Rosta mitt i ugnen ca 20 min tills potatisen är gyllene och är genombakad.
  3. Dressing: Häll av paprikan i ett durkslag och låt rinna av ordentligt. Mixa paprikan med mixerstav. Rör i majonnäs och krydda med salt, peppar och chiliflakes.
  4. Lägg potatisen på ett fat och ringla över paprikadressingen. Toppa med strimlad salladslök och koriander.