00000

Rostad potatis och majs med tomatsalsa passar utmärkt till sommarens grillmat.

För 4 personer:

Ingredienser

750 g färskpotatis
2 majskolvar, vakuumpackade 
2 msk olivolja
2 tsk spiskummin, hel
1 tsk flingsalt
3 msk solroskärnor, rostade 

Salsa:

250 g körsbärstomater
1 rödlök, liten
2 vitlöksklyftor
1 grön chili, t ex spansk peppar
2 dl koriander, hackad 
1 msk citron, pressad
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

20 minuter + 25 minuter i ugn

Rostad potatis och majs med tomatsalsa – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj potatisen och halvera större på mitten. Skär
    majsen i 2 cm breda bitar.
  2. Blanda potatis, majs, olja, spiskummin och flingsalt på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnssäker form. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Salsa: Halvera eller skär tomaterna i klyftor. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin, låt eventuellt kärnorna vara kvar för att få lite sting. Blanda alla ingredienser. Krydda med salt och peppar.
  4. Blanda den rostade potatisen och majsen med salsan.
Fler recept med: Tillbehör