Rostad paprikapesto

Lättgjord röd pesto passar till mycket.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 gul lök - liten, hackad
  • 1 vitlöksklyfta - hackad
  • 1 burk paprika - grillad, i olja, (Zeta)
  • 100 g sötmandel
  • 1 msk citron - pressad
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk sambal oelek

Gör så här

  1. 1.Mjukstek lök och vitlök i lite av paprikaoljan ett par minuter.

  2. Kör ”fräset” med sötmandeln några varv i mixer.

  3. Tillsätt paprikan med sin olja, pressad citron och salt och mixa ytterligare några varv.

  4. Smaksätt med sambal och låt peston stå svalt en stund.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!