00000

En söt, krämig dipp som passar till alla skaldjur. Den har en rund och mjuk smak, och den rostade chilin gör dippen mer smakrik än het.

För 4 dl

Ingredienser

2 paprikor, röda
1 röd chili, t ex spansk peppar
1 vitlöksklyfta
2-1 dl rapsolja
1 msk dijonsenap
2 äggulor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 dl olivolja, mild kallpressad
1 lime, rivet skal och saft

1. Skala paprikorna med en potatisskalare. Halvera dem och plocka bort kärnhuset. Halvera chilin och ta bort kärnorna. Skär paprika och chili i stora bitar och lägg dem i en kastrull. Skala vitlöksklyftan och lägg den i kastrullen. Tillsätt 2 msk olja och fräs på svag värme ca 10 min. Låt kallna.
2. Lägg paprika, chili, vitlök, senap, limesaft, äggulor, salt och peppar i en bunke. Mixa slätt och tillsätt sedan oljan, lite i taget, tills dippen tjocknar. Rör i limeskalet.

Fler recept med: Dressing, Sås och marinad, Skaldjur