Rostad paprikadipp med lime

00000

En söt, krämig dipp som passar till alla skaldjur. Den har en rund och mjuk smak, och den rostade chilin gör dippen mer smakrik än het.

För 4 dl

Ingredienser

2 paprikor, röda
1 röd chili, t ex spansk peppar
1 vitlöksklyfta
2-1 dl rapsolja
1 msk dijonsenap
2 äggulor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 dl olivolja, mild kallpressad
1 lime, rivet skal och saft

1. Skala paprikorna med en potatisskalare. Halvera dem och plocka bort kärnhuset. Halvera chilin och ta bort kärnorna. Skär paprika och chili i stora bitar och lägg dem i en kastrull. Skala vitlöksklyftan och lägg den i kastrullen. Tillsätt 2 msk olja och fräs på svag värme ca 10 min. Låt kallna.
2. Lägg paprika, chili, vitlök, senap, limesaft, äggulor, salt och peppar i en bunke. Mixa slätt och tillsätt sedan oljan, lite i taget, tills dippen tjocknar. Rör i limeskalet.

Fler recept med: Dressing, Sås och marinad, Skaldjur