Rostad paprikadipp med lime

En söt, krämig dipp som passar till alla skaldjur. Den har en rund och mjuk smak, och den rostade chilin gör dippen mer smakrik än het.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 paprikor - röda
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 - 1 dl rapsolja
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 äggulor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl olivolja - mild kallpressad
  • 1 lime - rivet skal och saft

Gör så här

  1. Skala paprikorna med en potatisskalare. Halvera dem och plocka bort kärnhuset. Halvera chilin och ta bort kärnorna. Skär paprika och chili i stora bitar och lägg dem i en kastrull. Skala vitlöksklyftan och lägg den i kastrullen. Tillsätt 2 msk olja och fräs på svag värme ca 10 min. Låt kallna.

  2. Lägg paprika, chili, vitlök, senap, limesaft, äggulor, salt och peppar i en bunke. Mixa slätt och tillsätt sedan oljan, lite i taget, tills dippen tjocknar. Rör i limeskalet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!