Rostad paprika och fetaost

Komplettera gärna rätten med en bit bröd. Det finns det utrymme till kalorimässigt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 paprikor - gul, röd och grön
  • 1 vitlöksklyfta - stor
  • 1 msk olivolja
  • 200 g fetaost - (10 %)
  • 2 krm svartpeppar
  • 0,5 basilika - kruka, färsk, finhackad
  • 280 g tagliatelle - eller annan pasta
  • 1 msk balsamvinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250° grill. Ansa och dela paprikorna. Lägg dem med snittsidan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Grilla dem högst upp i ugnen ca 10 min så att skalet blir svart och bubbligt.

  2. Krama ur ett annat smöreller bakplåtspapper med vatten så det blir fuktigt och lägg över paprikorna. Ställ dem att svalna. Drag bort skalet och skär de nu mjuka halvorna i bitar och lägg i en skål.

  3. Blanda ner pressad vitlök i paprikorna samt olivolja, tärnad fetaost, peppar och basilika.

  4. Koka pastan enligt anvisningarna. Låt den rinna av och blanda snabbt ner paprikablandningen. Droppa över balsamvinäger.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!