44444

Rostad palsternackssallad med linser, halloumi och pistaschnötter är en god och matig sallad. Stek halloumin strax före servering, då är den som godast.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g palsternackor
2 msk olivolja
0,5 msk flingsalt
2 krm svartpeppar, nymald
2 dl belugalinser
500 g halloumiost 
1 dl pistaschnötter, utan skal
70 g salladsblad, blandade

Dragondressing:

1 kruka dragon
1 vitlöksklyfta
0,5 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk kapris
1 tsk strösocker
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 dl yoghurt, turkisk

20 minuter + 25 minuter i ugn

Rostad palsternackssallad med linser, halloumi och pistaschnötter – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala palsternackorna. Skär dem i stavar och lägg i en ugnssäker form. Ringla över olja och strö över flingsalt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min tills palsternackorna är al dente och gyllene.
  2. Koka under tiden linserna enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skär halloumin i tjocka skivor och stek dem gyllene på båda sidor på medelvärme i en stekpanna. Grovhacka pistaschnötterna och rosta dem i en het, torr stekpanna.
  4. Dressing: Repa bladen från dragonen. Skala vitlöksklyftan Mixa alla ingredienserna utom yoghurten med mixerstav. Rör i yoghurten.
  5. Ta palsternackorna ur ugnen och lägg upp dem på ett fat tillsammans med halloumi, linser, sallad och nötter. Klicka över lite av dressingen och servera resten vid sidan om.