DETTA INLÄGG SPONSRAS AV GoGreen

Rostad kyckling med rotfrukter

Ett härligt recept med blandade rotfrukter, kidneybönor och kyckling. Enkelt att tillaga allt tillsammans i ugnen, och en klar hit bland alla åldrar!

35 minuter

Rostad kyckling med rotfrukter

 

1.Skala och dela morötter, palsternacka och lök i jämnstora bitar.

2. Blanda olivolja och kycklingfond i en skål. Tillsätt kyckling, lök och rotfrukter, blanda väl.

3. Lägg upp kycklingen, löken och rotfrukterna på bakplåtspapper i en långpanna. Rosta i ugn i ca 30-40 minuter. Strö över tomater, kidneybönor, solroskärnor, och tärnad fetaost de sista fem minuterna i ugnen. Krydda med salt, peppar och valfria örter samt kläm över lite pressad citron.

Servera gärna med en kall sås, t.ex. yoghurt, och lite bröd.

Recept från