Recept på rostad färskpotatis med löjrom och balsamico. Ett enkelt drinktilltugg som ser festligt ut på brickan.
För 8 person(er)
Ingredienser
24
färskpotatisar, små
1 tsk
salt
2 tsk
olivolja
2 msk
crema di balsamico
1 dl
crème fraiche
50 g
löjrom
24
dillvippor, små
Rostad färskpotatis med löjrom och balsamico — gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Skrubba potatisen noga i ljummet vatten.
Blanda potatisen med salt och olivolja i en liten långpanna. Tillaga mitt i ugnen ca 35 min tills de är mjuka. Låt kallna. Skär bort en liten platta i botten på potatisen så att de står stadigare.
Klicka ut crema di balsamico på ett serveringsfat och sätt på potatisen. Klicka på creme fraiche och löjrom. Garnera med dill och sätt i tandpetare eller drinkpinnar.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.