Rostad färskpotatis med löjrom och balsamico

Recept på rostad färskpotatis med löjrom och balsamico. Ett enkelt drinktilltugg som ser festligt ut på brickan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 24 färskpotatisar - små
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk olivolja
  • 2 msk crema di balsamico
  • 1 dl crème fraiche
  • 50 g löjrom
  • 24 dillvippor - små

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skrubba potatisen noga i ljummet vatten.

  2. Blanda potatisen med salt och olivolja i en liten långpanna. Tillaga mitt i ugnen ca 35 min tills de är mjuka. Låt kallna. Skär bort en liten platta i botten på potatisen så att de står stadigare.

  3. Klicka ut crema di balsamico på ett serveringsfat och sätt på potatisen. Klicka på creme fraiche och löjrom. Garnera med dill och sätt i tandpetare eller drinkpinnar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!