00000

Rostad broccoli- och rotsellerisallad med apelsindressing är en vegetarisk sallad med julsmaker. Den blir godast om den görs samma dag.

För 8-10 personer på julbord:

Ingredienser

500 g broccoli
200 g rotselleri
2 msk olivolja
2 msk sirap, ljus
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
50 g pinjenötter
1 dl russin, gula
2 gemsallad

Dressing:

3 msk apelsin, pressad
2 msk olivolja
2 krm apelsinskal, rivet
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

15 minuter + 15 minuter i ugn

Broccoli- och rotsellerisallad – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Bryt små buketter av broccolin och skär stjälken i skivor. Skala rotsellerin och skär den i tunna skivor.
  2. Lägg rotselleri och broccoli på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och sirap. Krydda med salt och peppar. Strö över pinjenötter och russin. Rosta grönsakerna mitt i ugnen 15–20 min. Låt svalna.
  3. Apelsindressing: Blanda apelsinsaft, olja, apelsinskal, salt och peppar.
  4. Bryt gemsalladen i bitar och blanda med de ljumna grönsakerna. Häll över dressingen och servera.

ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr. 

Fler recept med: Grönsaker, Jul, Sallader, Vegetariskt