Rostad broccoli- och rotsellerisallad med apelsindressing

Rostad broccoli- och rotsellerisallad med apelsindressing är en vegetarisk sallad med julsmaker. Den blir godast om den görs samma dag.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 g broccoli
  • 200 g rotselleri
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk sirap - ljus
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 50 g pinjenötter
  • 1 dl russin - gula
  • 2 gemsallad

Dressing

  • 3 msk apelsin - pressad
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm apelsinskal - rivet
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Bryt små buketter av broccolin och skär stjälken i skivor. Skala rotsellerin och skär den i tunna skivor.

  2. Lägg rotselleri och broccoli på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och sirap. Krydda med salt och peppar. Strö över pinjenötter och russin. Rosta grönsakerna mitt i ugnen 15–20 min. Låt svalna.

  3. Apelsindressing: Blanda apelsinsaft, olja, apelsinskal, salt och peppar.

  4. Bryt gemsalladen i bitar och blanda med de ljumna grönsakerna. Häll över dressingen och servera.

 

ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!