3.73.73.73.73.7

Rostad blomkålssallad är en färgglad sallad. Cashewnötter ger den här krispiga salladen en nötig och fyllig smak.

För 6-8 personer:

Ingredienser

1 blomkålshuvud, litet (500 g)
2 rödlökar
1 msk rapsolja
0,5 dl citron, pressad
1 ask körsbärstomater, (250 g)
100 g sallad, blandad
80 g cashewnötter, rostade
1 kruka mynta

20 minuter

Rostad blomkålssallad – gör så här:

  1. Bryt blomkålen i små buketter. Skala och skär löken i klyftor.
    Rosta blomkålen i en torr stekpanna ca 5 min, ta upp och lägg i en skål.
  2. Stek löken i olja ca 2 min. Häll över citronsaften. Blanda
    blomkål, tomater, sallad, nötter och myntablad.
Fler recept med: Grönsaker, Indiskt, Sallader