44444

Rostad blomkål, mandel och tranbär passar utmärkt till saffransaioli.

För 4 personer:

Ingredienser

1 kilo blomkål
1 vitlöksklyfta
0,75 dl majonnäs
0,5 paket saffran, (à 1/2 g)
1 burk matvete, kokt (400 g)
2 msk tranbär, torkade
1 påse mandel, rostad, flagad  (50 g)
olivolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

ev rucola

10 minuter + 20 minuter i ugn

Rostad blomkål med matveteströssel och saffransaioli – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och pressa vitlöken, blanda med 1 krm salt. Låt stå ca 10 min. Rör ner saffranet i majonnäsen blandad med 1 msk vatten. Tillsätt vitlöken.
  2. Låt matvetet rinna av. Skär blomkålen i skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 2 msk olja. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen  tills blomkålen fått lite färg, 15–20 min.
  3. Blanda matvetet med tranbär och mandel. Lägg det på plåten över blomkålen. Tillaga ytterligare ca 3 min.
  4. Servera blomkålen med matvete och eventuellt rucola och ringla över aiolin.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:
Allt om Mat Vego 

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma!

Köp den här – extrapris för prenumeranter! 

bonniers_vegetariska_kokbok