Rostad blomkål med matveteströssel och saffransaioli

Rostad blomkål, mandel och tranbär passar utmärkt till saffransaioli.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 kg blomkål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,75 dl majonnäs
  • 0,5 pkt saffran - (à 1/2 g)
  • 1 burk matvete - kokt (400 g)
  • 2 msk tranbär - torkade
  • 1 påse mandel - rostad, flagad  (50 g)
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • ev rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och pressa vitlöken, blanda med 1 krm salt. Låt stå ca 10 min. Rör ner saffranet i majonnäsen blandad med 1 msk vatten. Tillsätt vitlöken.

  2. Låt matvetet rinna av. Skär blomkålen i skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 2 msk olja. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen  tills blomkålen fått lite färg, 15–20 min.

  3. Blanda matvetet med tranbär och mandel. Lägg det på plåten över blomkålen. Tillaga ytterligare ca 3 min.

  4. Servera blomkålen med matvete och eventuellt rucola och ringla över aiolin.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:

Allt om Mat Vego 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!