10 minuter + 20 minuter i ugn
Rostad blomkål med matveteströssel och saffransaioli – gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Skala och pressa vitlöken, blanda med 1 krm salt. Låt stå ca 10 min. Rör ner saffranet i majonnäsen blandad med 1 msk vatten. Tillsätt vitlöken.
- Låt matvetet rinna av. Skär blomkålen i skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 2 msk olja. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen tills blomkålen fått lite färg, 15–20 min.
- Blanda matvetet med tranbär och mandel. Lägg det på plåten över blomkålen. Tillaga ytterligare ca 3 min.
- Servera blomkålen med matvete och eventuellt rucola och ringla över aiolin.
Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:
Allt om Mat Vego
Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma!
Köp den här – extrapris för prenumeranter!
