Rosmarinstekt majs- kyckling med mascarpone-crème

Här får det saftiga kycklingköttet sällskap av italienska smaker.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 5 majskycklingbröst - (ca 750 g)
  • 1 msk rosmarin - hackad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk olivolja

Mascarponecrème

  • 100 g svarta oliver - urkärnade
  • 100 g tomater - soltorkade
  • 1 burk mascarponeost - (250 g)
  • 1 citron - rivet skal
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

garnering

  • citronskal - rivet
  • basilikablad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.

  2. Gnid in kycklingen med rosmarin, salt och svartpeppar. Bryn kycklingen i oljan så att den får fin färg. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 70° innertemperatur, 25-30 min.  Låt kallna.

  3. Skär kycklingen i skivor och lägg den på fat med smörgåspapper mellan.

  4. Hacka oliver, tomater och basilika. Rör ihop alla ingredienser till krämen och lägg i skålar. Riv över citronskal före servering. Garnera med basilikablad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!