00000

Här får det saftiga kycklingköttet sällskap av italienska smaker.

För 10 person(er)

Ingredienser

5 majskycklingbröst, (ca 750 g)
1 msk rosmarin, hackad
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 msk olivolja

Mascarponecrème

100 g svarta oliver, urkärnade
100 g tomater, soltorkade
1 burk mascarponeost, (250 g)
1 citron, rivet skal
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

garnering

, rivet citronskal, basilikablad

1. Sätt ugnen på 150°.
2. Gnid in kycklingen med rosmarin, salt och svartpeppar. Bryn kycklingen i oljan så att den får fin färg. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 70° innertemperatur, 25-30 min.  Låt kallna.
3. Skär kycklingen i skivor och lägg den på fat med smörgåspapper mellan.
4. Hacka oliver, tomater och basilika. Rör ihop alla ingredienser till krämen och lägg i skålar. Riv över citronskal före servering. Garnera med basilikablad.