Rosmarinlack

Det här är en reducerad sås, även kallad glaze, som penslas på köttet vid grillningen. Den är även god att servera som sås till kött.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 dl kalvfond - koncentrerad
  • 4 dl vatten
  • 4 rosmarinkvistar - färska

Gör så här

  1. Smält sockret i en tjockbottnad kastrull på medelvärme till ljusbrun färg. Tillsätt balsamvinägern försiktigt och koka upp. Tillsätt kalvfond, vatten och rosmarin. Koka 10-15 minuter eller tills simmig konsistens och drygt 2 dl återstår.

  2. Dra av från plattan och låt kallna under lock. Ta upp rosmarinkvistarna och förvara rosmarinlacken i burk i kylen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!