Rosmaringlaserat äpple med vaniljkräm på grillad brioche

00000

En nätt dessert med ljuvliga smaker i tre delar. Brioche beställs bäst i god tid i ett konditori.

För 4 personer

Ingredienser

6 äpplen, + 2 msk smör
1 rosmarin, kvist
1 kanel, cm
2 lagerblad
2 msk honung
2 msk citron, pressad
0,5 msk ingefära, färskriven
4 brioche, skivor el formbröd
1 msk smör- och rapsoljeblandning

Vaniljcreme

2 äggulor
0,5 dl strösocker
0,5 msk Maizena majsstärkelse
1 vaniljstång
1,5 dl mjölk

Rosmaringlaserat äpple med vaniljkräm på grillad brioche

1. Vaniljcrème: Vispa äggulor, socker och majsstärkelse fluffigt. Klyv och skrapa fröna ur vaniljstången. Koka upp mjölk, vaniljfrön och vaniljstång. Häll mjölken över äggsmeten under vispning och häll sedan tillbaka i kastrullen. Koka under vispning tills första bubblan bubblar upp. Kyl då krämen snabbt.
2. Skala, kärna ur och skär äpplena i stora tärningar. Stek dem i smöret med kryddorna. Tillsätt honung, riven ingefära och citron.
3. Grilla eller smörstek i brödet.
4. Lägg upp briochen med vaniljkräm på. Toppa med äpplena och servera.