Rosmaringlaserat äpple med vaniljkräm på grillad brioche

En nätt dessert med ljuvliga smaker i tre delar. Brioche beställs bäst i god tid i ett konditori.

Rosmaringlaserat äpple med vaniljkräm på grillad brioche

1. Vaniljcrème: Vispa äggulor, socker och majsstärkelse fluffigt. Klyv och skrapa fröna ur vaniljstången. Koka upp mjölk, vaniljfrön och vaniljstång. Häll mjölken över äggsmeten under vispning och häll sedan tillbaka i kastrullen. Koka under vispning tills första bubblan bubblar upp. Kyl då krämen snabbt.
2. Skala, kärna ur och skär äpplena i stora tärningar. Stek dem i smöret med kryddorna. Tillsätt honung, riven ingefära och citron.
3. Grilla eller smörstek i brödet.
4. Lägg upp briochen med vaniljkräm på. Toppa med äpplena och servera.

Recept från