Rosmarinfilé med fylld potatis

Recept på rosmarinfilé med fylld potatis. Ytterfilé eller skinkfilé är ett prisvärt alternativ till helgens fläskfilé.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 ytterfilé - eller skinkfilé (500 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk rosmarin
  • 3 - 4 soltorkade tomater - marinerade (35 g)
  • 1 dl ost - lagrad och riven

Fyllda potatisar

  • 4 potatisar - stora (600 g)
  • 150 g spenat - hackad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1 dl crème fraiche - lätt
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl ost - riven

Tillbehör

  • rucolasallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela potatisen i halvor.

  2. Baka den mitt i ugnen tills den är mjuk, 40-45 minuter.

  3. Bryn filén i olivolja i en het stekpanna. Krydda med salt, peppar och rosmarin.

  4. Skär djupa skåror i köttet med ca 1 cm mellanrum. Strimla tomatena. Lägg en tomatstrimla i varje skåra och strö över osten.

  5. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och ugnsstek bredvid potatisen de sista 15-20 min. Håll köttet varmt under folie och höj temperaturen till 250°.

  6. Gör spenatröran under tiden. Tina och pressa vattnet ur spenaten. Skala, hacka och fräs vitlöken i smör. Rör i spenaten.

  7. Gröp ur och mosa de bakade potatisarna men spara skalen.

  8. Blanda potatis, creme fraiche och spenatröran. Smaka av med salt och peppar.

  9. Fyll skalen och strö över ost. Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min. Servera med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!