55555

Rosmarin- och vitlöksbaguette gräddas snabbt. Ta en genväg och använd bake off-baguette, gnid in den med vitlök, olja och rosmarin.

För 1 baguette:

Ingredienser

1 bake off-baguette, gärna av surdeg
1 vitlöksklyfta
2 rosmarinkvistar
0,5 tsk flingsalt
2 msk olivolja
5 lagerblad

10 minuter + 10 minuter i ugn

Rosmarin- och vitlöksbaguette – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär sneda, djupgående snitt i baguetten.
  2. Skala och grovhacka vitlöken och lägg i en mortel med rosmarin och salt. Tillsätt oljan och mortla ihop.
  3. Gnid in ovansidan på baguetten och även skårorna med vitlöksoljan. Tryck in lagerblad i skårorna. Grädda brödet mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min.
Fler recept med: Bakning, Matbröd