Rosmarin- och mandel­krokant

Kryddiga och krispiga mandlar bryter av fint mot glöggens sötma. Gott och enkelt tilltugg till glögg.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g spanska mandlar - eller vanlig sötmandel
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 kvistar timjan
  • 1 l rapsolja
  • 1 msk havssalt

Gör så här

  1. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandeln och koka till simmig konsistens ca 15 min. Låt rinna av.

  2. Hacka rosmarin och timjan. Värm oljan till 170°. Fritera mandlarna gyllenbruna, ca 2 min. Lägg dem på bakplåtspapper.  Salta och blanda med rosmarin och timjan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!