Rosépepparglass

En fyllig och mjuk chokladglass, kryddad med rosépeppar, som får en angenäm och oväntad smak.

Rosépepparglass

1. Blanda vatten, socker, kanelstång och grovkrossade rosépepparkorn i en kastrull och koka utan lock tills ca 2 dl återstår. Vispa ner kakaon och ställ såsen åt sidan.
2. Koka upp grädde i en kastrull. Rör ihop äggulorna och vispa ner dem i den heta gräddden.
Minska till svag värme och värm blandningen under vispning tills den första kokbubblan syns. Häll snabbt upp i en bunke.
3. Sila ner chokladsåsen genom en finmaskig sil. Blanda ner likör och låt glassmeten kallna helst ett dygn i kylen.
4. Frys smeten i glassmaskin till en krämig konsistens. Lägg över i plastförpackning med tättslutande lock och förvara i frysen. Servera glassen med lite extra krossade rosépepparkorn att strö över.

Recept från