Rosépepparglass

En fyllig och mjuk chokladglass, kryddad med rosépeppar, som får en angenäm och oväntad smak.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 dl vatten
  • 3,5 dl strösocker - (250 g)
  • 1 kanelstång
  • 2 msk rosépepparkorn
  • 1,5 dl kakaopulver - (100 g)
  • 5 dl vispgrädde
  • 6 äggulor
  • 2 msk kakaolikör

Garnering

  • rosépepparkorn - krossade

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker, kanelstång och grovkrossade rosépepparkorn i en kastrull och koka utan lock tills ca 2 dl återstår. Vispa ner kakaon och ställ såsen åt sidan.

  2. Koka upp grädde i en kastrull. Rör ihop äggulorna och vispa ner dem i den heta gräddden. Minska till svag värme och värm blandningen under vispning tills den första kokbubblan syns. Häll snabbt upp i en bunke.

  3. Sila ner chokladsåsen genom en finmaskig sil. Blanda ner likör och låt glassmeten kallna helst ett dygn i kylen.

  4. Frys smeten i glassmaskin till en krämig konsistens. Lägg över i plastförpackning med tättslutande lock och förvara i frysen. Servera glassen med lite extra krossade rosépepparkorn att strö över.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!