Rosépeppar- och balsamicomarinerade jordgubbar

Rosépeppar- och balsamicomarinerade jordgubbar är en spännande dessert. Jordgubbar matchar lite tuffare smaker som balsamvinäger och rosépeppar.
Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar
  • 2 msk balsamvinäger
  • 0,5 dl florsocker
  • 2 tsk rosépeppar

Tillbehör

  • kokosglass - eller vaniljglass

Gör så här

  1. Snoppa och halvera jordgubbarna.

  2. Vispa ihop balsamvinäger, florsocker och smulad rosépeppar och häll över jordgubbarna. Låt stå i rumstemperatur ca 15 min.

  3. Servera med glass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!