3.43.43.43.43.4

Rosenglass är en kallrörd glass som du gör snabbt. Äggvitorna som blir över kan du göra maränger av eller blanda ner i en omelett. Spara dem i kylen 2–3 dagar.

För 8 personer:

Ingredienser

5 dl vispgrädde
5 äggulor
1 dl sirap, vit
1 krm rosenvatten
3 äggvitor
2 msk strösocker

Tillbehör:

koksnötter, ev

Garnering:

rosenblad, torkade

20 minuter + 4 timmar i frys

Rosenglass – gör så här:

  1. Vispa upp grädden och ställ den i kylen. Vispa äggulorna fluffiga tillsammans med sirapen. Tillsätt rosenvatten.
  2. Vispa upp äggvitorna till ett skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och fortsätt vispa till en fast smet. Vänd ner grädden i äggulorna och vänd sist i äggvitorna. Häll upp i en form och ställ i frysen 4–5 timmar.
  3. Servera gärna glassen ur kokosnötter. Garnera med torkade rosenblad.