Rosendrömmar

Anpassa mängden rosenvatten i dessa småkakor efter tycke och smak, provsmaka kakdegen för att avgöra hur mycket du vill ta.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g smör - rumstempererat
  • 1 dl olja - med neutral smak t.ex. rapsolja
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 0,5 - 1 tsk rosenvatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör, olja och socker vitt och fluffigt med hjälp av en elvisp.

  2. Blanda resten av de torra ingredienserna och rör ner allt i smörblandningen. Smaka av med rosenvatten.

  3. Rulla degen till cirka 40 små bollar och lägg dem glest på bakplåtspappersklädda plåtar. Tryck till dem försiktigt med en gaffel.

  4. Grädda mitt i ugnen cirka 12–15 minuter och låt svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!