00000

Anpassa mängden rosenvatten i dessa småkakor efter tycke och smak, provsmaka kakdegen för att avgöra hur mycket du vill ta.

För 40 stycken

Ingredienser

100 g smör, rumstempererat
1 dl olja, med neutral smak t.ex. rapsolja
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk hjorthornsalt
0,5-1 tsk rosenvatten

Rosendrömmar

 

1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör, olja och socker vitt och fluffigt med hjälp av en elvisp.
2. Blanda resten av de torra ingredienserna och rör ner allt i smörblandningen. Smaka av med rosenvatten.
3. Rulla degen till cirka 40 små bollar och lägg dem glest på bakplåtspappersklädda plåtar. Tryck till dem försiktigt med en gaffel.
4. Grädda mitt i ugnen cirka 12–15 minuter och låt svalna på galler.