3.53.53.53.53.5

Roséglögg kan serveras  varm eller kall. Om kryddlagen görs i förväg för att sparas till senare bör man plocka bort kryddorna så den inte blir för stark.

För 6 personer:

Ingredienser

1 flaska rosévin, (75 cl)
1 bit ingefära, färsk (5 cm)
1 dl strösocker
1 dl vatten
1 remsa apelsinskal
10 kryddnejlikor
4 kanelstänger
10 kardemummakapslar
0,5 dl russin
1 dl gin

Tillbehör och garnering:

kanelstänger
mandel, skållad
granatäppelkärnor
apelsin, tunna skal av

10 minuter

Roséglögg – gör så här:

  1. Skala och skiva ingefäran. Blanda socker, vatten, ingefära, apelsinskal, kryddor och russin. Sjud sockerlagen ca 5 min. Låt kryddorna ligga kvar i lagen när den kallnat. Sila bort kryddor och russin om lagen är tänkt att användas senare.
  2. Blanda kryddsockerlagen med vin och gin. Servera glöggen kall eller varm med mandlar, extra kanelstänger, apelsinskal och granatäppelkärnor.